Projektas jaunasis kolega“

„Jaunasis kolega" – tai partnerystė tarp mokyklos ir įmonės

 

Ši programa suteikia įdomią bei neįprastą patirtį, leidžiančią naujoviškai parodyti  ryšį tarp mokyklos ir įmonės bei atsakyti į iškylančius klausimus, pvz. „kodėl Jūs pasirinkote šią specialybę/darbą“ ar „kokį išsilavinimą/žinias man reikia įgyti, norint čia dirbti".

„Jaunojo kolegos“ programos tikslai:

  • sukurti sąsają tarp verslo pasaulio ir mokinių, kurie vėliau taps įmonių darbuotojais;
  • paskatinti mokinius siekti savo tikslų, tobulinti akademinius bei praktinius įgūdžius;
  • suteikti galimybę praktinei veiklai (nors ir vienos dienos), kuri padėtų mokiniui apsispręsti renkantis profesiją ir galvojant apie karjerą.

„Jaunojo kolegos“ programos metu 29 Mažeikių Gabijos gimnazijos gimnazistų lankėsi Klaipėdos AB „Vakarų Laivų gamykloje“ ir keletą valandų tapdami priimančio darbuotojo „kolega“, realiai susipažino su įmonės veikla ir realiam darbui reikalingais įgyti įgūdžiais.2003 metais VLRĮ reorganizuota į AB "Vakarų laivų gamyklos" įmonių grupę, kurią vienija net 22 įmonės. Pagrindinės įmonių grupės veiklos sritys – laivų statyba, laivų remontas, prekyba metalu, metalo konstrukcijų gamyba ir montavimas, metalo apdirbimas, uosto krovos darbai, metalo laužo supirkimas ir perdirbimas.Visos grupės įmonės yra įsikūrusios Vakarų laivų gamyklos teritorijoje. Beveik 50 ha plote yra įrengta 96 tūkst. kv. m. dengtų gamybinių patalpų. Įmonė išlaikė savo veiklos profilį ir tapo konkurencinga Europos šalių rinkose, įrodė galinti teikti eilę paslaugų pagal užsakovų keliamus reikalavimus. Gamyklos sugebėjimą dirbti naujomis sąlygomis patvirtina žymiai padidėjusios pajamos ir išaugęs remontuojamų ir statomų laivų skaičius iš Europos.

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

1 komentaras

  1. Unknown sakė:

    Be wow gold cheapest wow power leveling under the best single-site!

Parašykite komentarą